Välj en sida

I samarbete med packföretaget Sweja

Användningsområdet för packband är väldigt brett och Sweja tillhandahåller mängder av olika varianter av denna produkt. Med ett komplett sortiment av robusta packband kan du nå alla typer av applikationer, bandningsmaskiner och verktyg via oss. Våra olika varianter är PP-band, PET-band, VG-band och stålband. Du hittar alltså band för alla tillfällen hos oss på Sweja, hållbart, smidigt och prisvärt.

Packband för alla tillfällen

Att handla packband kan för en som inte är insatt kännas som att komma till en djungel, med det sagt – något förvirrande och bortkommet. Det enda vi kan lova är att vi har kvalitetssäkra produkter för alla ändamål. Fördelarna är många, bland annat dess hållbarhet och låga pris.

• PP-band
Vårt PP-band är ett band som är tillverkat av polypropen och brukar användas för att bunta tidningar eller försluta kartonger. Det vanligaste användandet är i en badningsmaskin. Lätt att känna igen genom dess räfflade materialstruktur.

• PET-band
Vårt slitstarka PET-band tillverkas av polyester. Ofta används det i samband med att banda pallar, virkespaket och stålprofiler. Hela 80% av detta packband består av stål vilket gör det extremt starkt och stryktåligt. Det svetsas ihop med hjälp av en pallbandare eller bandningsverktyg.

• VG-band
En produkt som är något mjukare och tillverkas av hoplimmade polyestertrådar. Dess styrka går att jämföra med PET-bandet och används till samma saker. Skillnaden mot de andra är att VG-bandet används vid manuell bandning med hjälp av en bandsträckare och metallspännen. De kortare rullarna används ofta i balpressmaskiner.

• Stålband
För att kunna bunta ihop riktigt tunga produkter och göra godset på pallen säkert brukar stålband användas som packband. Användandet av produkten är väldigt vanligt vid bandning av till exempel stålprodukter och virkespaket. Just stålbandet är det bandet av alla i sortimentet som har den allra högsta draghållfastheten.

Köp dina prisvärda packband hos Sweja

Som erfaren tillverkare av packband tillhandahåller du fantastiska produkter till fantastiska priser hos oss på Sweja. Att handla hos oss ska kännas som det enda rätta.